středa 30. listopadu 2011

David Vann .:. Ostrov Sukkwan

Dnes jen takové rychlé doporučení na knihu (a hlavně taková malá připomínka pro mě, abych nezapomněl). Domácí počítač je nemocný a funkční notebook má na mé prsty divnou klávesnici, takže myšlenky jsou zatím v hlavě, ne v tomto virtuálním deníku :-)
Zaujala mě recenze (knihy CestaPán Much jsou pro mě kultovní) a hlavně téma, takže v mé mozkové složce "Musím si pořídit" přibyla další položka:

David Vann .:. Ostrov Sukkwan


"Výchozí situace rozvodového harcovníka Jima, který zatouží na Aljašském pobřeží znovunavazovat vztah se svým odcizeným třináctiletým potomkem, je rozlomena do dvou pohledů obou aktérů. Každá část vyprávění má tedy i svou druhou, odvrácenou stranu. Do děje vstupujeme spolu se sympatičtější z obou postav – všímavým sedmákem Royem – který je stále dost dítě na to, aby ho dospělí dokázali vmanipulovat tam, kde ho chtějí mít. Momentálně na opuštěném ostrově, kde se má na základě chlapácky drsného života v přírodě sblížit se svým dosud spíše nepřítomným zploditelem. Otec je ovšem na místní živly zoufale nepřipraven a nedostatek zkušeností nahrazuje odhodláním ..." více zde:
http://www.kulturissimo.cz/index.php?david-vann-ostrov-sukkwan-recenze&detail=252

1 komentář: