sobota 8. února 2014

Dej mi dárek

Nevím, jestli jsem se o tom už někdy zmiňoval, ale jsem dárkový kopyto.
Neumím dávat dárky.
Takové, aby udělaly radost, aby odrážely duševní podstatu obdarovaného, abych se prostě trefil do cizího vkusu.
Nemluvě o tom, že mám hodně velký problém si zapamatovat, kdy je nějaké výročí, svátek, narozeniny.
Lucie to (za ta léta společného života) pochopila a různým systémem připomínek, poznámek a náznaků mě na určitá data upozorňuje dlouho dopředu.
Také to pochopila moje rodina a buď mi zavolá sestra ("Hele, víš to, že má máma zítra narozeniny?") nebo máma ("Synku můj, nezapomeň zítra na svojí sestru!").
Facebook upozorňuje, kdy má narozeniny někdo z mých přátel (nechápu ale, proč mi nedá vědět dva dny předem, abych alespoň mohl poslat pohled), takže termíny mám +/- už celkem zmáknuté.

Zůstával ten problém s vhodným dárkem.
Ikdyž poslouchám Lucinčiny nápadné vzdechy během roku: "Jééé ... to je pěkné, to by se mi hodilo!", zapomenu na ně v tom okamžiku, kdy uvidím něco, co se líbí mně.
Opravdu to nedělám schválně, fakt že ne! Prostě to tak je ... mám paměť poháněnou vybitými baterkami.
I tohle Lucie vyřešila po svém a do počítače uložila složku s názvem "CO CHCI" a do té umisťuje obrázky všeho, co ji kde zaujme a co by, když na to příjde, ráda uviděla i v reálu.
Co si z toho vyberu, je už jen a jen na mně.
Trochu to kazí fakt, že Lucie je Princezna Chaosu a ty fotky jsou uloženy bez názvů a bez odkazu, kde je seženu. Takže je dost často nenajdu a tím pádem nepořídím.
A pokud jde o oblečení, chybí mi tam zdůrazněná velikost.
Ano, uznávám, že bych velikosti své ženy měl znát, ale ona je to běhna uběhaná, která při běhu svoje velikosti neustále mění a do toho já prostě nejdu.
Takže občas sice dostane to, co by ráda, ale má to sem tam nějaký háček.

Tenhle problém by ale s konečnou platností mohly vyřešit stránky DEJ MI DÁREK.
Napsali mi Eva s Matějem (provozovatelé téhle stránky) s tím, že slyšeli zvěsti (díky Iri) o mém "výtečném vkusu" (berte prosím z rezervou). No a jestli bych neměl zájem vytvořit pro ostatní uživatele svojí kolekci nápadů, kterou bych mohl tápající hledače vhodných dárků popostrčit a ukázat jim případný správný směr.
Prostě potřebovali nějakého chlapa a opravdové chlapské tipy.
Nevím, zda dostali co chtěli, protože jsem sice muž, ale moje žena je větší chlap než já :-)
Moc bych nesázel na to, že můj výběr je typickým přáním průměrného muže, tak na to prosím při hledání inspirace myslete a až budete svému protějšku objednávat kabelku dle mého doporučení, raději se ujistěte, zda ve skutečnosti netouží po flašce Jima Beama a krabici doutníků ... ať nemáte doma tichou domácnost.

Prosím, zde jsou moje tipy na dárky, které by pánovi (jako jsem já) mohly udělat radost:


Podobný profil si můžete vytvořit i vy, stačí se jen zaregistrovat, nahrát fotky svých vysněných dárku, přidat odkaz na e-shop (Prosím, pokud půjde o oblečení, opravdu do poznámky uveďte i velikost! My chlapi jsme v tomto asi opravdu nemožní) a pozvat svojí rodinu a přátelé.
Ti si po přihlášení můžou prohlížet vaší kolekci a když najdou něco, co by vám chtěli věnovat, dárek si zarezervují a následně pořídí. Vy nic nevidíte, ale ostatním přátelům se ten konkrétní dárek objeví jako dárek, který je již v přípravném balícím procesů a tak se podívají po jiném.
Jednoduché, dokonalé.
Teď jen donutit mámu, aby se naučila s počítačem ;-)

3 komentáře:

Iri řekl(a)...

A taky byl můj odhad správný - kolekce je úžasná a velmi inspirativní i pro holky. Díky za ni.)

Myyna řekl(a)...

Už jenom z pouhé zvědavosti, co si chlapi vlastně přejí dostat, se na to podívám :). Poněvadž je mi to stále záhadou...

Markéta R řekl(a)...

Zajímavá věc, o které jsem neměla ani ponětí. A konečně první chlap, který doopravdy řekne, co si přeje dostat. Díky. ;-)