pátek 7. června 2013

Kulturní pecka a Maaristaan ...

Docela nedávno jsem si tu veřejně popřemýšlel, zda je moderní muž pravý chlap a krom toho, že jsem si ujasnil některé své názory, mělo toto mé zamyšlení ještě jeden zajímavý dopad.
Ozvaly se mi holky (díky Kateřino a Martino!) z časopisu Kulturní pecka s tím, že chystají tématické číslo o mužích a náhodou si přečetli moje zamyšlení.
A prý jestli bych nešel do nepřímé konfrontace s Marii Belinson a nenapsal úvahu na téma "Jak se změnilo postavení mužů oproti minulosti a jak se s tím vyrovnávají."


Ona napíše svůj pohled, já popíšu svůj pohled a nakonec se sejdeme na stránkách časopisu, kde zjistíme, zda na téma máme stejné nebo rozdílné názory.
A protože se takové nabídky neodmítají, tak jsem si poprvé v životě vyzkoušel, jaké to je psát na zadané téma (slohovky na základce se nepočítají), do určitého termínu (jasně, že včera bylo pozdě) a ještě ke všemu se muset vejít do 2850 znaků včetně mezer.

Nakonec z toho všeho byl docela hezký a poučný zážitek ... to, když mi do emailové schránky přišel můj text s připomínkami stylistické korektorky.
Je hodně poučné dívat se na svoje úvahy očima někoho jiného, někoho, kdo vám podtrhá divná spojení, vypíše vám, kolikrát jste v textu použil slovo "muž", zeptá se, jestli některé věty jsou opravdu nutné a ještě vám popřeje hezký den :-)
Nakonec to všechno dobře dopadlo a dnes jsem ve schránce objevil svůj autorský výtisk časopisu.
Dokonce ve třech exemplářích, to abych jeden mohl dát i své hrdé mamince :-)

Tak pokud vás to zajímá, tady to je :-)


 A tady je to trochu větší, pokud nemáte zrovna lupu po ruce ;-)

  

4 komentáře:

yasnnna řekl(a)...

Krásně napsané! A blahopřeju k téhle zkušenosti a příležitosti.

Renata Caryfukova řekl(a)...

Též moc gratuluji k článku! /Při čtení mi hned před očima naskočila naše domácí scéna, kdy manžel stojí ve dveřích s "velkým" nákupem a já volám na děti: "Kluci, běžte se podívat, co dnes tatínek ulovil!" - tohle jeno nakupování je výhra - a vůbec ne samozřejmost, jak vidím v okolí/. Moc hezky to se slovy umíš, maminka má být na co hrdá! Hezký víkend .)

Danka řekl(a)...

Teda, paráda, gratuluju, moc hezky jsi to napsal. A taky mi to připomnělo, že jsem slíbila něco o tom napsat, ach jo, zas mám resty.

Kris Tozkousne řekl(a)...

Líbí se mi, že jste se ve článcích vlastně shodli.. ty doufáš, že se s tou změnou poperete a Maria o tom boji ví a dodává klidná slova podpory :)

"jasně, že včera bylo pozdě" už taky dobře znám, tento týden mám uzávěrku posunutou o 5 dní později... vyškemrala jsem si to :D ake vím, že i tak to pro mě bude frmol